Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Klumpke Dulf bij Heidi van HakHallo Dorpsgenoten.

Ik heb deze Klumpke Dulf van Wally gekregen, dank je Wally!

Ik zal mezelf even voorstellen:

Mijn naam is Heidi van Hak geboren op 5 september 1969 als Heidi Coolen. Dochter van een kruideniersdochter en een eigenaars van eenschildersbedrijf. Twee ouders uit een ondernemersgezin. Na 6,5 jaar kreeg ik een broertje, wij waren vanaf het begin 2 handen op 1 buik dit is gelukkig nog steeds zo. We zijn opgegroeid in het Brabantsedorp Asten, zo’n 35 km hier vandaan. 

Mijn lagere schoolperiode is niet de leukste tijd van mijn leven geweest, hierna ging ik als enige van mijn klas naar de LHNO (het huidige VMBO-K) en daarna wilde ik modeontwerpster worden. Dus ging ik als 17 jarige naar het MDGO Mode en Kleding in Weert, wat een geweldige tijd! Ik was destijds een echte Dolly Dots fan en een beetje“ eigenzinnig” (New Wave noemde men dat toen). Dat eigenzinnige is er overigens nooit meer uitgegaan!

Toen ik als 19 jarige van school kwam, wilde ik graag verder studeren. Ik ging naar de Kunstacademie in Maastricht. Na een paar maanden moest ik concluderen dat dit het toch niet helemaal was en ging ik verder op zoek naar een alternatief, dit werd uiteindelijk HBO Detex ModeKleding in Doorn. Met mijn 24e had ik mijn diploma op zak en was klaar om een werkzaam leven te starten. Ik heb in een aantal schoenen en kleding winkels gewerkt, dit was best leuk, maar echt “mijn ei kwijt kunnen” was het niet. Ik woonde in die periode in Eindhoven.

Eind zomer 1994 heb ik een aardige jonge man een paar schoenen verkocht, een kleine 4 jaar later besloot ik met hem te trouwen. Anderhalf jaar later werd onze oudste zoon Nick geboren. Vlak voor mijn zwangerschap gingen we op zoek naar een huis i.p.v. een appartement in Eindhoven. We konden in Eindhoven niet slagen en gingen voor de verandering eens kijken in de straat, waar een oom en tante van Jeroen woonde en vlakbij zijn opa, in jawel het mooie Wilhelminadorp te Best. We deden diezelfde dag een bod op het huis en hoorde niet veel later dat wij de nieuwe bewoners zouden gaan worden, maar we moesten nog wel een jaar wachten.

Begin december 1999 zijn we ons huis gaan bewonen, Nick was toen nog geen 2 maanden. Ik had geen eigen auto en deed dus mijn boodschapjes te voet met onze jaren 50 kinderwagen. In die tijd vond ik het ook al leuk om mensen te ontmoeten en te leren kennen, dus al gauw voelde ik me helemaal thuis in ons Best. Toen Nick bijna naar de basisschool ging werd onze zoon Glenn geboren. Wat heerlijk om een moeder te mogen zijn van zo’n bijzondere mannekes. 

Nu neem ik je ff mee naar zo’n 10 jaar geleden. De jongens gingen inmiddels beiden naar school en ik wilde geen mama zijn die in de morgen haar kinderen naar het kinderdagverblijf moest brengen en in de avond, eigenlijk, geen fut meer had haar kids eten en een bad te geven. Jeroen was al enige jaren zelfstandig ondernemer en ik had al wat baantjes gehad op een call center en kantoren poetsen, maar daar werd ik ook niet echt gelukkig van. De hele dag van huis zijn was voor mij geen optie, maar ik wilde wel financieel bijdragen in het gezin. Pffff vond maar eens iets wat bij mijn situatie paste… Gelukkig kan ik open minded naar mogelijkheden kijken en kreeg ik de mogelijkheid een business te starten vanuit huis. Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik dit aangegrepen heb, ik werk nu waar, wanneer en met wie ik wil. Wat een vrijheid geeft dit. Dit gun ik echt iedereen. Ondernemen is zo leuk!!!!


Mijn missie draag ik met liefde en plezier dagelijks uit: Het maakt mij blij als ik een glimlach op een ander zijn/haar gezicht mag toveren. Mensen helpen met hun gezondheid en een gezondere portemonnee is het mooiste vak wat er bestaat.

Omdat ik veel mensen ken en heb ontmoet, die bijna 20 jaar wonend in Best, ben ik ook betrokken geraakt bij een aantal vrijwillige projecten. Zoals buurtverbinder bij PleinBest.nl, initiatiefnemer Buurtkamer in Wilhelminadorp en mede oprichter van BEst FIT TOGETHER.

Waaromik dit doe? Ik vind het heerlijk om mensen met elkaar te verbinden, anderen te ontmoeten en samen mooie dingen neer te zetten. We zijn immers op de wereld gezet om elkaar te helpen, niet waar?

Bij een volgende ontmoeting kan het zomaar zo zijn dat je mijn “Blijmaak kaartje” (knal groen) of mijn “Smile” kaartje (kanariegeel) in je handen gedrukt krijgt.


Als wij elkaar nog niet persoonlijk kennen, hoop ik dat binnenkort te mogen veranderen. 

Ik kijk uit naar onze ontmoeting.

Warme groetjes 

Heidi van Hak


Bij deze draag ik graag Klumpke Dulf over aan: Ive Martis