Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Jorieke van SummerenNa een tour door zijn schitterende tuin (en een leeg gegeten frambozen struik verder) heb ik het Klumpke van Tom Lassing overhandigd gekregen. Ik ken Tom sinds een aantal maanden via onze activiteiten voor Plein Best. Ik ben 33 jaar, moeder van 3 jongens, geboren en opgegroeid in Soest en sinds 11 jaar woonachtig in Best.

Mijn verhuizing naar het Brabantse als jonge twintiger was toch even spannend, daar sta je dan als 'meiske van boven de rivieren' met je bekakte accent. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en dingen met- en voor mensen te doen. Als 'import' wilde ik zo snel mogelijk 'thuis' zijn in Brabant en ik ben al vrij snel aan de slag gegaan in het lokale verenigingsleven.

Hoewel mijn accent nog steeds nergens op lijkt ;-) voel ik me inmiddels meer Brabantse dan Soester knol. Ik kom nog regelmatig bij familie in Soest en dat is soms best een eindje rijden, vinden ook mijn 3 stuiterballekes achterin de auto, en eenmaal de rivieren overgestoken richting het zuiden voelt Brabant echt als thuiskomen.

Ik houd van (de Brabantse) gezelligheid en bevind me het liefst onder mensen. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik met o.a. de vrijwilligers achter Plein Best mag meedenken over - en op de hoogte blijf van dingen die er in ons dorp spelen. Inmiddels is met 3 kleine kinderen de tijd iets beperkter, maar waar kan steek ik mijn handen uit de mouwen, voor - en/of achter de schermen. Internet is, zeker voor mij vanuit huis, het ultieme middel om op de hoogte te blijven en Plein Best vind ik dan ook een geweldig initiatief; alles op 1 plek!

Ik heb jaren in het Wilhelminadorp gewoond, momenteel in de Kantonnier en binnenkort verhuizen we naar Dijkstraten, een wijk waarin de straatnamen met het klompenmakersambacht te maken hebben en daar moést ik een kiekje van maken voor bij dit stuk.

Ik geef het Klumpke door aan Wally Gloudemans, iemand die al praktisch heel zijn leven vrijwilligerswerk doet en bij menig vereniging een bekend gezicht is. Ik heb hem via het verenigingsleven mogen leren kennen als geweldig netwerker en verbinder. Of eigenlijk als een 'handboek Best' op benen. Daarnaast heb ik veel bewondering voor zijn aanpakkersmentaliteit ('nie mouwen maar sjouwen') en is hij ook nog 'ns keigezellig.


Houdoe, bedankt en tot ziens! :-)


Deel dit bericht!