Wat kun je hier?


PleinBest is een initiatief voor alle inwoners, organisaties, belangenverenigingen en bedrijven in de gemeente Best. Het biedt iedereen de mogelijkheid informatie op deze website te plaatsen en te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een agenda met evenementen, gevraagd en aangeboden en prikbord advertenties. 

De website biedt ook de mogelijkheid aan een vereniging of buurtvereniging informatie te publiceren. Ook kan je op de site meepraten over gemeentelijke projecten. Klik daarvoor hier.

PleinBest is een maatschappelijk, niet commercieel, initiatief, gedragen door vrijwilligers

Zo werkt PleinBest

De artikelen, agenda, en prikbord advertenties kunnen door iedereen gelezen worden. Wil je echter zelf iets plaatsen of wil je reageren, dan moet je eerst een persoonlijk profiel aanmaken.

Profiel aanmaken

Wil je iets plaatsen of wil je reageren, dan moet je een profiel aanmaken. Dit doe je via de knop: 

Inschrijven
Inschrijven doe je met naam, voornaam, adres en e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.

Je kunt er vervolgens voor kiezen je profiel zichtbaar of onzichtbaar te maken.

Klik hier voor het filmpje met uitleg over aanmaken van een persoonlijk profiel.

Een foto maakt je profiel completer en ook makkelijk voor anderen herkenbaar.

Hou qua grootte van de foto ongeveer het formaat: 320 x 240 pixels aan en gebruik JPG/JPEG bestand. Lukt het aanpassen van een foto tot het gewenste formaat niet, maak dan eerst even de rest van je profiel af en neem daarna even contact met ons op. We kunnen je waarschijnlijk wel helpen als je een foto hebt.

Het is prettig dat je zoveel mogelijk invult, maar (echte) naam en (echt) adres zijn de minimale vereisten. Eenmaal een profiel aangemaakt, kan je berichten plaatsen en je kunt reageren op bestaande berichten. Er zijn geen kosten aan individuele profielen verbonden.

Groep

Het is ook mogelijk een groep aan te maken als club, vereniging, bedrijf etc. Je doet dit vanuit een persoonlijk profiel. Deze groep kan vervolgens openbaar of besloten zijn. Ook hieraan zijn geen kosten verbonden.

Klik hier voor het filmpje over het aanmaken van een groep/organisatie.

Ben je een professional bij een organisatie, dan is het handig een foto te plaatsen, zo weten mensen met wie ze contact opnemen.

In aanvang krijg je een basisprofiel voor de groep, het is ook mogelijk om een uitgebreider profiel of zelfs een eigen website binnen onze site te maken. Neem hiervoor contact met ons op via deze pagina.

Na aanmaken van een groep kun je deelnemers toevoegen. Maar ook kan iemand zichzelf bij een groep uitnodigen om deel te nemen.

Daarnaast kun je meerdere mensen redacteur van je groep maken, zodat ook zij berichten kunnen plaatsen namens je groep.

Vragen

Heb je na dit alles nog vragen, kijk dan eens op Help. Kom je er dan nóg niet uit, neem dan contact met ons op via deze pagina.


Heel veel succes en leuk dat je PleinBest nu gevonden hebt!