Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

P2P presentatie goed bezochtBij Beursbox was er de 8e november een presentatie over een speciale crowdfunding mogelijkheid waarbij particulieren andere particulieren persoonlijke leningen verstrekken. Afgekort heet dit P2P.

Een interessante manier om je spaargeld veel meer rente op te laten leveren. Rendementen tot wel 12% netto zijn zeer wel mogelijk. Het systeem bestaat nu vier jaar en bewijst dat die rendementen niet uit de lucht komen vallen.

Per lening kan je meedoen voor bedragen tussen de 10 euro en 500 euro.

Ik doe zelf nu vier weken mee en ga voor nooit meer dan 25 euro in een individuele lening mee. Zo hou ik het risico beperkt, want zou er iemand niet meer afbetalen, dan verlies ik niet meer dan maximaal die 25 euro. Het zal overigens minder zijn, want de leningen worden op basis van annuïteiten afgelost. De aflossing begint al de eerste maand. In een maand tijd heb ik al 80 leningen verstrekt.

Iemand kan dus wel 1000 euro lenen, en dan letterlijk tientallen mensen hebben die samen die 1000 euro verstrekken. Het wordt allemaal via de website geregeld. Ik heb zelf twee lijsten aangemaakt die automatisch de leningen voor me uitkiezen. Zo bepaal ik zelf hoeveel risico ik maximaal wil lopen en welk percentage rente in in ieder geval wil krijgen. Verder doet het systeem dan alles tot het geld allemaal is ingezet. Iedere maand komt er rente en aflossing vrij. Dat geld kan je opnemen of weer opnieuw (geautomatiseerd of handmatig) inzetten.

De zaal zat vol met geïnteresseerden. Ondertussen is 20% van alle Nederlandse klanten via Beursbox gekomen. Mijn persoonlijke ambitie is dat dit percentage naar tenminste 50% moet gaan! Dit is een prachtige manier om consumenten te helpen en een goede rente op spaarvermogen te verkrijgen. Het grote voordeel is, je bent niet afhankelijk van de aandelenbeurs en de koersschommelingen die daar op bestaan.

Kijk hier voor verdere informatie. Nieuwe deelnemers krijgen een bonus van 20 euro!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.