Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Omgekeerde ananascake



Afgelopen donderdagavond mocht ik een ananascake maken voor de voorlichting van hoe werf en behoud je je vrijwilligers en hoe promoot je je club, georganiseerd door PleinBest. 


Ook toen was de cake geslaagd. Hij was namelijk op.


Enkele deelnemers wilden graag het recept weten. Bij deze deel ik hem. 


Ingrediënten:

Beetje boter om je blik in te vetten

30 gr suiker voor een lekkere glazuurlaag

Blik ananasstukjes 

175 gr suiker

200 gr boter

200 gr bloem

4 eieren

2 dessertlepel bakpoeder

6 eetlepel ananassiroop uit hetzelfde blik


Mijn recept is gebaseerd op het recept te vinden bij Smulweb. Ik heb mijn heteluchtoven voorverwarmd op 175 graden Celsius en bij mij was de cake na 25 minuten gaar en bruin i.p.v. de vermelde 40 min. De bereidingswijze kan je hier vinden. Klik hier.


Dit was het resultaat. 

Ik hou van een wat krokantere korst en heb dus deze cakevorm gebruikt.

Dit waren de foto's van de stappen ervoor.

  ?

Ga jij dit recept proberen?
0 deelnemers Verlopen