Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Beursvloer geschiedenisIn 2013 kwam toen nog - iemand van de ABNAMRO - naar WBO met een concept dat misschien in Best ook wel aan zou kunnen slaan. Een medewerker en een vrijwilliger gingen eens praten.

Dat concept waarmee ABNAMRO kwam, was de Beursvloer. Het was al een kleine tien jaar voor het eerst toegepast en gaandeweg was het een concept geworden dat in meerdere plaatsen opgezet werd. In heel Nederland van zuid tot noord, maar in grote steden en kleine dorpen vonden en vinden Beursvloeren plaats.


In 2014 hadden we hier de eerste Beursvloer. Het was een gecombineerde beursvloer Best-Oirschot, waarbij we de eerste versie in het klooster van Amaliazorg in Oirschot lieten plaatsvinden.

Wat was het wennen, maar het werd een succes.

 Het tweede jaar kozen we voor de kantine van 't Heerbeeck. Ruimte te over en een prachtig resultaat. De burgemeester van Best opende en de Burgemeester van Oirschot sloot de bijeenkomst af. De ondersteuning van 't Heerbeeck was fantastisch.

Het derde jaar was sportcentrum de Kemner in Oirschot de plaats waar het ging gebeuren. Een enorm gezellige omgeving en wederom een groot succes, mede dankzij beheerder Jan.

2017 was Best weer aan de beurt en het werd de zaal van QB. We kregen alle medewerking van Sophie en de zaal werd als zeer prettig ervaren. Opvallend was in 2017 dat we heel veel kleine deals sloten en het omgerekende totaalbedrag bleef dan ook ver achter bij de successen van de laatste twee jaar. In de nabespreking werd duidelijk dat we vooral ondernemers gemist hadden. Hoe kunnen we die bereiken?

In 2018 ging de Beursvloer helaas niet door. WBO raakte Oirschot kwijt en er was geen tijd om ook nog eens een Beursvloer te organiseren.

In 2019 is PleinBest de trekker van het Beursvloer initiatief. ABNAMRO is er ondertussen mee gestopt en daarmee is een gewillige geldschieter verdwenen. Ook WBO heeft geen apart budget voor de Beursvloer in haar subsidieaanvraag gedaan, dus we moeten het doen zonder budget. Voor een opzet die vraagt om deals zonder geld is dat eigenlijk ook wel een leuke uitdaging, maar we maken het ons zo niet makkelijk.

Lijkt het je leuk, heb je ideeën, wil je meedoen? Neem contact op!