Waarom meedenken?

In de toekomst rijden we meer en meer met elektrische voertuigen. Om ons voor te bereiden op meer elektrische auto’s, maken we als gemeente nu alvast een laadpalenplan.

In dit laadpalenplan staan geschikte plekken voor nieuwe laadpalen. Deze worden niet direct geplaatst, dat gebeurt pas als daar vraag naar is. Dus bijvoorbeeld als meer mensen in de buurt een elektrische auto rijden. Zo groeit het aantal laadpalen mee met het aantal elektrische auto’s. Zodra extra laadpalen nodig zijn, zien we in het laadpalenplan snel waar we die kunnen plaatsen. Daardoor staat er na maximaal 10 weken een laadpaal wanneer die wordt aangevraagd. Dat is nu nog meer dan 20 weken!

Wij onderzochten geschikte plekken voor laadpalen en beoordeelden deze op veiligheid, ruimte en stroom. We stellen er 19 aan u voor. We verwachten dat dit genoeg locaties zijn tot 2025. 

Deze 19 voorstellen vindt u op de online kaart. Maar om deze plekken voor laadpalen definitief te kiezen hebben we u nodig. Want u kent uw straat en buurt het best. Daarom vragen we u om via de online kaart uw reactie te geven op deze plekken.