Verloop proces

Fase 1

In dit participatietraject kunt u in fase 1 uw mening geven over 19 voorgestelde locaties voor nieuwe laadpalen. Met een duimpje beoordeelt u een locatie als goed. Geef het in een reactie bij de locatie aan als u deze niet goed vindt. 

Denkt u dat een voorgestelde locatie niet goed is, dan kunt u een andere plek voorstellen en uitleggen waarom die volgens u beter is.

Fase2

In fase 2 bekijken we alle reacties. We onderzoeken of sommige laadpalen naar een andere plek moeten. Daarbij kijken we naar het aantal duimpjes en de inhoud van reacties op de voorgestelde plekken. Maar ook naar de andere plekken die voorstelt en de motivaties daarvan. 

Fase 3

U hoort van ons in fase 3 wat we met de reacties hebben gedaan en waarom. Misschien nemen we in deze fase contact met u op. Stelde u een andere plek voor? Dan onderzoeken we of uw buren dat ook een goede plek vinden. Daarna kunnen we besluiten om de plek in het laadpalenplan aan te passen.

Fase 4

In fase 4 zijn ook uw nieuwe voorstellen verder onderzocht en is het laadplan klaar: er staan nu geschikte plekken voor laadpalen in het laadpalenplan.

Deze laadpalen worden niet direct geplaatst. Dat gebeurt pas als daar vraag naar is, dan nemen we voor die plek een verkeersbesluit. Met zo’n besluit reserveren we de parkeerplekken voor het opladen van elektrische auto’s. Door het laadpalenplan is de doorlooptijd van het verkeersbesluit veel korter. Alle verkeersbesluiten komen in Groeiend Best te staan. Daarna kunt u nog 6 weken bezwaar maken. Hoe u bezwaar maakt staat in het verkeersbesluit. In het besluit vindt u een lijst met de adressen van de laadpalen.