Over mij


Mijn droom is een leefklimaat waar we allemaal gelukkig en gezond samenleven, te beginnen met een groene ‘blauwe zone’ in Best.
Als klimaatburgemeester wil ik alle mensen en activiteiten die hieraan bijdragen met elkaar verbinden en/of versterken.
Daarbij geldt natuurlijk, voor iedereen, laat je inspireren en doe mee! 

Wat is een blauwe zone?
Een blauwe zone is een plek waar mensen gelukkig en gezond samenleven. Zij zijn sociaal actief zijn, bewegen natuurlijk en eten goed. Hierdoor worden de inwoners van deze zones bovengemiddeld gelukkig én gezond oud. Meer informatie over deze blauwe zones vind je hier of in de miniserie Live to 100 op Netflix.

Wat heeft een blauwe zone nodig?
Een omgeving waarin de blauwe keuze, de makkelijkste keuze is. Dit is niet alleen mogelijk op mediterrane eilanden als Sardinië of Ikaria, maar ook in verstedelijkt gebied. Voorbeelden hiervan zijn Loma Linda in Californië, of de verbetering van de levensverwachting in de stadstaat Singapore, waar ruim 6 miljoen mensen wonen op 20x50 km.

Hoe wordt Best een blauwe zone?
Door te beginnen en door te gaan!
Gelukkig zijn er al veel mensen en organisaties bezig op verschillende deelterreinen met het blauwer maken van Best. Deze vind je in onderstaande hier. Mis je iets in het overzicht of wil je er zelf iets aan toevoegen? Laat het dan vooral weten via

Vragen of een goed idee?
Klimaatburgemeester is een nevenfunctie, op persoonlijke titel. Er is geen budget beschikbaar. Je kunt je voorstellen dat sommige ideeën en activiteiten wel geld kosten. Wil je meepraten, meedoen of meehelpen? Kom dan naar een van de dialogen met Best in Dialoog of de maandelijkse bijeenkomst bij het Energieloket. Natuurlijk kun je ook mailen naar