De Koning van Katoren

Ons Eygen Landt toneelstichting

Details
Zaterdag 15 februari 2020 tussen 00:00 en 23:59
Afgelopen
Max de Bossustraat 1, Best
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 16 februari 2020

Beleef het mee in deze echte familievoorstelling voor het hele gezin en vraag je opa en oma ook mee!

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door drie zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen steeds iets dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Ondertussen wordt hij verliefd op Kim, de dochter van de burgemeester. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken. Verslaat Stach de Draak van Smook? Is hij slimmer dan de tovenaar van Ekilibrië? Hoe krijgt hij de bestuurders met de schuifelende kerken van Uikemene bij elkaar? En hoe bevrijdt hij Afzette-Rije van de gemene Tara’s?

Maar pas op voor de stenen stoel Stach! Er hangt een bordje bij: “Wie deze stoel beklimt zal zeker sterven…”

Koning van Katoren is een jeugdboek van Jan Terlouw uit 1971. Het boek is bekroond met de Gouden Griffel en diverse buitenlandse prijzen.

Over de organisator
Ons Eygen Landt toneelstichting
Toneelspelen is leuk voor iedereen! Daarom biedt toneelstichting Ons Eygen Landt jong én oud(er) de kans om op het podium te staan. We ge...... Lees meer