PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

Samen lachen, ook bij dementie

Woensdagavond 25 september 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 25 september is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “  Humor en dementie “.   “Samen lachen, ook bij dementie”. Vanavond gaan we hierover in gesprek met Corrie Aarts, projectmanager bij Ouderenorganisatie De Wever. Verandert de beleving van humor wanneer iemand de ziekte van dementie krijgt? Een lach doet uzelf goed, maar ook de ander. Een lach verzacht. Het gebruik van humor in het contact met mensen met dementie is voor mantelzorgers en voor professionals vaak moeilijk. Maar in de relatie tussen mantelzorger en iemand met dementie kan humor een belangrijke rol spelen. Het is bewezen dat humor een goed hulpmiddel is om contact te maken. Daarom is deze avond ook zeer geschikt voor vrijwilligers en mensen uit de zorg die met mensen met dementie werken. Ook in moeilijke momenten kan humor uitstekend helpen om weer in balans te komen. Humor kan u helpen om het samen prettiger te hebben.

 Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot,  is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. De volgende bijeenkomsten worden gehouden op 23 oktober ( Wat is dementie? ) en 27 november ( Als het thuis niet meer gaat en opname in zicht komt ).

Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( Best  06 41546859 ), Diny Nooijen ( Son en Breugel 0499 473708 ) of Francien Dekkers ( Oirschot, 06 16677830) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio  de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.