Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders PleinBest
7 februari 2019

Pluktuin Kadans weer een beetje verder

Zoals u in eerder berichten heeft kunnen lezen wordt ernaast Buurthuis Kadans aan de St Jozefstraat een zgn Pluktuin gerealiseerd door en voor bewoners. Zij worden hierbij ondersteund en gefaciliteerd door WBO.

Onlangs zijn de laatste fruitbomen en struiken gerealiseerd en zijn de looppaden naar o.a. de aanwezige bokkentuin uitgezet. Ondanks dat alles er nog kaal uitziet omdat de bladjes nog van de bomen zijn, ziet het eral prachtig uit.

De werkgroep Pluktuin gaat de komende periode een plan maken om de Pluktuin nog verder te ontwikkelen door de aanplant van diverse groenten, kruiden en bloemen.

Ook zal er op educatief gebied e.e.a. gerealiseerd gaan worden. Naast de aanwezige egelhotels zal er ook een bijenhotel gerealiseerd worden en komen er bordjes met daarop informatie over alles wat er groeit en bloeit in de tuin.

De verwachting is dat opening van de Pluktuin in mei zal plaatsvinden.