Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Onthulling kunstwerk Dijkstraten

Op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft het college in de zomer van 2017 aan kunstenaar Auke de Vries gevraagd om een kunstwerk te ontwerpen voor de wijk Dijkstraten in Best.

Het kunstwerk is inmiddels klaar om gepresenteerd te worden. Auke de Vries draagt op zaterdag 1 juni het kunstwerk officieel over aan wethouder Stan van der Heijden. De onthulling is van 15.00-15.30 uur en vindt plaats op het talud tussen Ringweg en het verlengde van Zaagbok in de wijk Dijkstraten. Je bent van harte welkom om hierbij te zijn. 

Kunstwerk

Kunstenaar Auke de Vries omschrijft het kunstwerk als: “Dit beeld vindt zijn oorsprong in de natuur, een groeivorm, en de architectuur. Een mini behuizing waar we ons mee  kunnen verbinden, zoals het Dijkstraten en de Stek verbindt. Het beeld; een kleurrijke verschijning is actief, ontwikkelt zich naar alle richtingen en viert de ultieme vrijheid”. Het kunstwerk is 15 meter hoog en goed zichtbaar vanuit passerende treinen, maar ook vanaf de Ringweg.

Naam

Het kunstwerk heeft nog geen naam. Heb jij een suggestie voor een passende naam? Suggesties kun je per doorgeven.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.