Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

WBO
3 augustus 2018

Nieuwsbrief Kadans terug aan de buurt

Best, juli 2018

Buurthuis Kadans terug aan de buurt:

Wijkbewoners uit Wilhelminadorp, De Kantonnier en Batadorp

zetten er samen de schouders onder

De handen gaan uit de mouwen om van buurthuis Kadans weer een echt buurthuis te maken. Een buurthuis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Daarom wil WBO een buurtkamer gaan realiseren. Een gezellige ruimte waar wijkbewoners zonder verplichtingen binnen kunnen lopen.

Wat wil jij?

Maar een buurtkamer komt er alleen als bewoners dit willen en willen meehelpen er een succes van te maken. Een enthousiaste werkgroep bestaande uit bewoners gaat dit onderzoeken. Naast de buurtkamer zijn er al ontwikkelingen bij Kadans die op initiatief van bewoners in uitvoering zijn. De bokkentuin is al bijna klaar en voor de renovatie van de tuin liggen de plannen klaar. Deze tuinplannen gaan dit najaar uitgevoerd worden. Er zal dan een mooie openbare pluktuin gerealiseerd worden tussen Kadans en basisschool. De school, peuterspeelzaal en kinderopvang hebben zeer enthousiast gereageerd op de plannen. Zij zien hier educatieve mogelijkheden voor de kinderen.

Buurthuis Kadans terug aan de buurt: dat is meer dan alleen maar samen een kopje koffie drinken! Samen nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren. En dat gebeurt nu al doordat een stel enthousiaste buurtgenoten samen stevig hebben aangepakt. En nu door willen gaan pakken.

Enquête

Denk met ons mee over hoe de ideale Buurtkamer voor Wilhelminadorp, Kantonnier en Batadorp eruit ziet. Daarvoor bewoners uit deze wijken binnenkort een enquêteformulier in hun brievenbus. Het ingevulde formulier kan men op centrale punten inleveren. Welke punten? Dat staat  op het enquête formulier.

Voor meer informatie kunt u terecht bij WBO, Peter de Leeuw, p.de.leeuw@wbo.nl of 0499-371783.

Peter is op dinsdag en donderdag in Kadans, Sint Jozefstraat 1. Loop gerust bij hem binnen voor een praatje.

“Mijn droom: een eetpunt waarbij statushouders en andere buurtgenoten samen koken, taalmaatjes zijn en elkaar beter leren kennen.”

Buurthuis Kadans, een trefpunt van gezellig samen, nuttig, lekker en leerzaam

In gesprek met Paul, Peter, Carin en Natascha…

Ze wonen of werken in onze wijk. Peter werkt er. Paul, Carin en Natascha wonen er. Peter is vanuit WBO de kartrekker om buurtkamer Kadans vorm te geven. “De ideeën en helpende handen komen uit de buurt. WBO ondersteunt qua organisatie.” Na de wijkbijeenkomst afgelopen maart, zijn de eerste ideeën al overgegaan in actie: de bokkentuin en pluktuin.


Bokkentuin… 

Paul is nauw betrokken bij de bokkentuin. “Eerst hebben we de bokkentuin voor de dieren toegankelijk gemaakt. Gras gemaaid, hok geschilderd.” Ondertussen werd contact gelegd met de kinderboerderij in het Wilhelminapark. De kinderboerderij plaatst een paar bokken en kippen in de bokkentuin, zorgt voor de nodige inentingen voor de dieren. Ook geven zij instructies in het verzorgen van de dieren. “Een fijne samenwerking”, aldus Paul.

Pluktuin…

Voor groene vingers en gemeenschapszin ben je bij Carin en Natascha aan het goede adres. “Best mag groener. We beginnen in onze wijk.” De pluktuin wordt een tuin met groente, fruit en kruiden. Samen kweken en iedereen mag er plukken. Een eerste plan ligt er. De samenwerking met gepensioneerd hovenier Cor van Esch is prachtig: ideeën en kennis uitwisselen. “Samen komen we verder.”

De buurtkamer van Paul, Carin en Natascha:

Open inloop - krant delen – kopje koffie – biljart - fruitboom - taalmaatje – internationaal koken – eetpunt – jong en oud – ideeën uit de wijk – educatie: verbinding met school – pluktuin – delen en verbinden

Ook uw ideeën en wensen voor de buurt zijn van harte welkom! 

 

Gastvrouw, heer Buurtkamer

Vind jij het leuk om straks gasten te ontvangen in de nieuwe buurtkamer, meld je dan nu al aan.

 

Help jij ff mee?

De buitenboel van buurthuis Kadans in het Wilhelminadorp krijgt een opfrisbeurt. De bokkentuin heeft nieuwe bewoners en wordt verder opgeknapt. De tuin wordt een mooie groene omgeving. De eerste vrijwilligers hebben zich al gemeld. Extra handen kan de buurtwerkgroep nog wel gebruiken. 

Samen maken we fijne buurt

Voor 1 kort project of klussen met regelmaat: we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Met of zonder handige handen of groene vingers, samen zetten we er onze schouders eronder. Zo werken we aan een mooie buurt en kunnen we meteen even bijbuurten. Help jij ook graag mee, meld je dan aan bij:

WBO, Peter de Leeuw p.de.leeuw@wbo.nl,

0499-371783 of 0499-745806                                                   Kadans is onderdeel van WBO