PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

Kleine kliko ingeleverd

  • 1 reactie

Vandaag is bij ons de inleverdag voor de kleine grijze kliko. Enkele weken geleden ontvingen we de grotere nieuwe bak. Gelukkig mochten we de kleine groene bak voor het keukenafval behouden.

Voor mij had de omwisseling niet gehoeven. Ik denk voor een heleboel mensen ook niet. De kleine restafval bak werd 1x per 14 dagen opgehaald, maar voor ons was 1x per maand genoeg geweest.
De buurman heeft hetzelfde ervaren en gaf aan dat de nieuwe bak alleen maar handig is als je iets langs bij het restafval moet doen.

Misschien ben ik bevoorrecht, maar in de schuur heb ik een bak staan voor de grotere dingen die bij het restafval moeten. Deze breng ik dan 1x per jaar naar de milieustraat. 

Vanaf vandaag mogen wij ook het keukenafval weer bij het tuinafval gooien. Gelukkig hebben we een aparte groene bak hiervoor zodat dit hoogwaardige restafval hergebruikt kan worden. Wanneer je het namelijk mengt met tuinafval is het waardeloos en kan er alleen maar compost van gemaakt worden met een lage waarde. Jammer want dit is volgens mij het punt waarop we heel bewust met ons afval om kunnen gaan.

Ik vraag mij af of de bestuurders van ons dorp nog lang vast zullen houden aan de aparte keukenafval bak. Ik lees nergens meer over de voordelen in de informatie en er is ook geen stimulans om dit afval te blijven scheiden. Ik verwacht dat later de aparte ophaaldienst wel zal vervallen omdat nog maar weinig mensen er gebruik van maken.

Misschien kunnen we samen onze stem laten horen als medestander van het bewust omgaan met afaval en deze bij de bron te scheiden in (kleinere) hoeveelheden?


Deel dit bericht!

Reacties

willie pluijm
11 januari 2020

Ook bij mij is de kleine restafvalbak amper vol als hij wordt opgehaald, maar voor grotere dingen restafval moet ik, mede door mijn hobbyklussen, te vaak naar de Milieustraat en dat zou dan gewoon gratis moeten zijn. Dat motiveert mensen om echt afval te scheiden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.