Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Atletiekvereniging Generaal Michaƫlis (AVGM)
6 februari 2019

Jonge atleten gezocht

Ik geef bij de atletiek vereniging training aan jeugd van 12 tot 15 jaar. Tieners die wel willen sporten, maar die niet noodzakelijk ook echt atletiekwedstrijden willen doen. Het mag wel, maar het hoeft in mijn groep niet.

We noemen die groep de ReP groep. Namelijk Recreatie en Plezier. Met plezier sporten staat voorop. We doen van alles maar vaak moet ik ze achteraf uitleggen wat we allemaal voor atletiekonderdelen hebben gedaan. Zo hebben we gisteren met tennisballen gegooid, maar wie als laatste terugkwam bij het ophalen van de ballen moest vijf keer opdrukken. Het gevolg was dat ze enorm veel sprintjes getrokken hebben. Veel meer en veel fanatieker dan me gelukt zou zijn als ik het officieel op de baan als sprinten had gebracht.

Je mocht ook tennisballen wegtrappen, maar dan moest je per trap een keer opdrukken. Ze hebben allemaal meer dan 50 keer opgedrukt. Was me ook niet gelukt als ik ze dat gewoon had opgedragen. Nu was het een tactisch spel. Overigens, als je raak gooide... je moest de bal in een pylon zien te krijgen, dan moesten alle anderen twee keer opdrukken. Mikken was dus ook belangrijk. Iedereen die raak gooide was die ronde vrijgesteld van opdrukken, behalve als je ballen wegtrapte.

Even een actueel voorbeeld van hoe de training heel erg leuk en uitdagend wordt. Misschien heb je de groep in de zomer ook wel eens voorbij zien komen. We hebben verschillende keren een rondje Best gemaakt, waarbij we van speeltuin naar speeltuin zijn gegaan en ik per plek nieuwe opdrachten geef.

De groep bestaat nu uit maximaal tien jongeren. We hebben nog ruimte voor vijf! Er mag vier keer vrijblijvend meegedaan worden. Is het wat, dan moet je lid van de atletiek vereniging worden.

Interesse? Bel Tom Lassing op 06-29067997 of mail even tom  @ lassing . nl