Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders PleinBest
23 oktober 2018

Enquete duurzaam eten

Duurzaam voedsel voor Bestenaren

Doe mee aan de enquête slim bezig met je lijf én de aarde. Ambitieus gezamenlijk project van IVN Best en Best Duurzaam;

De manier waarop we ons voedsel produceren en distribueren heeft een enorme impact op natuur, landschap, biodiversiteit en klimaat. Vanuit IVN Best en Best Duurzaam is daarom een gezamenlijke projectgroep opgericht die onderzoekt of hier een positieve verandering te bewerkstelligen is.  Insteek is dat we als burgers meer regie willen hebben.

Meer kwalitatief, lokaal geproduceerd voedsel met respect voor natuur/biodiversiteit/landschap, makkelijker beschikbaar voor u in Best. Her en der in Nederland zijn succesvol vergelijkbare initiatieven gestart. Voordat we beginnen is het uiteraard belangrijk om te weten wat u op prijs stelt.

Nieuwsgierig geworden?

Iedereen maar vooral degenen die meer grip wil krijgen op de herkomst van zijn voedsel, en/of, de manier waarop dit voedsel geproduceerd/gedistribueerd wordt, nodigen we uit om de enquête in te vullen. We nodigen u uit de enquête in te vullen. Dat kan hier *) en wel tot 1 december 2018.

Deel dit bericht!

Reacties

Ruud Kroon
28 oktober 2018

Enquête niet ingevuld, ik weet niet of duurzaam gekweekt belangrijker is dan biologisch, en manier van verpakken. Wil op de site hier geen discussie gaan voeren maar vooral minder verpakkingsmaterialen, is duurzamer. Hier is meer mee te winnen dan pakketten te maken. Dit kan ook lokaal in mijn ogen. Lokaal geproduceerd voedsel via de supermarkt aan de man brengen, geeft meer vrijheid in keuze als pakketten.

Tom Lassing
29 oktober 2018

Ruud, ik zou de enquête toch even invullen. Je mening over de gestelde vragen is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling die Best Duurzaam en IVN Best wil gaan ondersteunen.