2

Tweede fase: terugkoppeling

Bedankt voor uw inbreng voor Samen gaan op 16 mei bij Bestwijzer, hier op Plein Best en op de Bruisdag van 11 juni!

Zes foto's van diverse gebouwen nodigden tijdens de participatie uit om een keuze te maken: wat spreekt u aan in dit gebouw en vooral waarom? Is het de laagdrempeligheid, de duurzame aspecten of de mogelijkheden voor privacy? Zo toetsten we wat de wensen en ideeën bij u zijn. Het draagvlakonderzoek over de gezamenlijke huisvesting (gevraagd door de gemeenteraad) kreeg daarmee ook volop ruimte.

Ook kon u meedenken over belangrijke elementen voor de toekomstige gezamenlijke publieksruimte; hoe wordt je straks ontvangen? Maak je liever wel of geen afspraak? Wat betekent laagdrempelig voor u? Voor wie wilde legde een sneltekenaar de ideeën vast.

Ter inspiratie waren er 4 dienstverleningsmodellen. Krijgt de publieksruimte de uitstraling van een luchthaven, café, markt of self service? U gaf aan dat de modellen 'Café' en 'La Place' het meeste aansluiten bij uw wensen en verwachtingen. Daarbij gaf u aan graag te willen worden aangesproken door een host die u de weg wijst. Voor verschillende soorten vragen gaat u het liefste naar een balie. Inwoners die werken zien graag een verruiming in de avondopenstelling.

De gemeenteraad sprak donderdag 7 juli over de participatie. U vindt de uitkomsten zoals ze in de raad besproken zijn op de website van de gemeenteraad (klik op '22044 - Themasessie Motie vreemd aan de orde participatie huisvesting gemeentehuis en Bestwijzer').

Wilt u weten hoe het verder gaat? Volg deze pagina!