WBO

Menu

Zorgen dat iedereen in Best zich zo goed mogelijk zelfstandig weet te redden en op een prettige manier samen leeft. Daar staan wij voor!

St. Jozefstraat 1, Best

0499-371783
p.de.leeuw@wbo.nl
wbo.nl

Visie en missie

WBO helpt mensen om zich zo goed mogelijk zelfstandig te redden en op een prettige manier met elkaar samen te leven. Het gaat om het versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid van individuen en om het versterken van de samenleving in het algemeen. Dit doen wij vanuit een sterke basis, waarin wij dichtbij alle betrokken partijen staan en continue verbindingen maken tussen personen en organisaties.

Preventief werken is een belangrijk uitgangspunt. De stap naar betaalde hulp of zorg kan daardoor vaak uitgesteld of vermeden worden. Daarnaast kan onze dienstverlening worden ingezet bij de versterking van een professioneel hulp- of zorgtraject, of bij de nazorg. we bieden lichte ondersteuning, waarbij we veel gebruik maken van vrijwilligers.

Onze kernkwaliteiten zijn:

1. Verbinden
Wij werken als een spin in het web. Door onze brede en neutrale aanpak zijn wij een toegankelijke organisatie voor klant en partner. Wij leggen de verbinding tussen burgers onderling, maar ook bijvoorbeeld tussen vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven of tussen jong en oud.

2. Lokale verankering
Lokale verankering is een absolute noodzaak. Wie wil verbinden, moet iedereen kennen. En dat doen wij. Onze medewerkers, dertig in dienst en ruim driehonderd (!) vrijwilligers, kennen alles en iedereen. Van de bakker op de hoek, de school, de ouderenorganisaties en de jeugd op straat tot alle maatschappelijke organisaties en bedrijven.

3. Expertise op het gebied van vrijwilligerswerk en informele hulp
Het inzetten, begeleiden en scholen van vrijwilligers zit in onze genen Elke dag zetten wij vrijwilligers in en werken wij samen met vrijwilligersorganisaties. Wij spelen actief in op de vernieuwende denkwijzen rond vrijwilligerswerk en houden onze kennis actueel. 

Laatste berichten

Aanplant Pluktuin Kadans gerealiseerd

Aanplant Pluktuin Kadans gerealiseerd

Peter de Leeuw (WBO) 17 december 2018

Vrijdag 14 december zijn een tiental enthousiastevrijwilligers weer bezig geweest met de verdere aanleg van de Pluktuin bijKadans. Ook in de bokkentuin staan nu bomen zodat zij de komendezomer van zowel...

Lees verder
WBO maakt bezwaar tegen de uitspraak tender Preventief jeugdbeleid Best

WBO maakt bezwaar tegen de uitspraak tender Preventief jeugdbeleid Best

Peter de Leeuw (WBO) 10 december 2018

Op 30 oktober jl. maaktede gemeente Best bekend dat de tender preventief jeugdbeleid in zijn geheelwerd toegekend aan de Lumensgroep uit Eindhoven. Met dit besluit dreigt eeneinde te komen aan 20 jaar lokaal...

Lees verder

De 10 geboden van dementie

Peter de Leeuw (WBO) 6 december 2018

Hoe gaat u om met iemand die dementie heeft? 1. Spreek nooit tegen, geef altijd gelijk; 2. Zeur niet over het heden, ga terug naar het verleden; 3. Niet corrigeren maar afleiden en waarderen; 4. Focus op mogelijkheden, niet op onmogelijkheden; 5. Niets moet, alles mag; 6. Vraag nooit te herinneren maar herinner samen; 7. Oordeel niet,...

Lees verder
Formulierenspreekuur nu ook in Kadans

Formulierenspreekuur nu ook in Kadans

Peter de Leeuw (WBO) 6 december 2018

U krijgt steeds vaker te maken met allerhande formulieren. Zowel op papier als ook, en steeds meer, digitaal. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering waarvoor u binnenkort weer moet bekijken of de huidige nog...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van WBO »