WBO

Menu

Zorgen dat iedereen in Best zich zo goed mogelijk zelfstandig weet te redden en op een prettige manier samen leeft. Daar staan wij voor!

St. Jozefstraat 1, Best

0499-371783
p.de.leeuw@wbo.nl
wbo.nl

Visie en missie

WBO helpt mensen om zich zo goed mogelijk zelfstandig te redden en op een prettige manier met elkaar samen te leven. Het gaat om het versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid van individuen en om het versterken van de samenleving in het algemeen. Dit doen wij vanuit een sterke basis, waarin wij dichtbij alle betrokken partijen staan en continue verbindingen maken tussen personen en organisaties.

Preventief werken is een belangrijk uitgangspunt. De stap naar betaalde hulp of zorg kan daardoor vaak uitgesteld of vermeden worden. Daarnaast kan onze dienstverlening worden ingezet bij de versterking van een professioneel hulp- of zorgtraject, of bij de nazorg. we bieden lichte ondersteuning, waarbij we veel gebruik maken van vrijwilligers.

Onze kernkwaliteiten zijn:

1. Verbinden
Wij werken als een spin in het web. Door onze brede en neutrale aanpak zijn wij een toegankelijke organisatie voor klant en partner. Wij leggen de verbinding tussen burgers onderling, maar ook bijvoorbeeld tussen vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven of tussen jong en oud.

2. Lokale verankering
Lokale verankering is een absolute noodzaak. Wie wil verbinden, moet iedereen kennen. En dat doen wij. Onze medewerkers, dertig in dienst en ruim driehonderd (!) vrijwilligers, kennen alles en iedereen. Van de bakker op de hoek, de school, de ouderenorganisaties en de jeugd op straat tot alle maatschappelijke organisaties en bedrijven.

3. Expertise op het gebied van vrijwilligerswerk en informele hulp
Het inzetten, begeleiden en scholen van vrijwilligers zit in onze genen Elke dag zetten wij vrijwilligers in en werken wij samen met vrijwilligersorganisaties. Wij spelen actief in op de vernieuwende denkwijzen rond vrijwilligerswerk en houden onze kennis actueel. 

Laatste berichten

Inleveradressen enquete buurtkamer Kadans

Inleveradressen enquete buurtkamer Kadans

Peter de Leeuw (WBO) 14 augustus 2018

KOMT ER EEN BUURTKAMER IN KADANS De wijken Wilhelminadorp, Kantonnier en Batadorp krijgen een gezamenlijke buurtkamer in buurthuis Kadans aan de St. Jozefstraat 1. Als daar voldoende interesse voor is natuurlijk....

Lees verder
Enquete buurtkamer Kadans

Enquete buurtkamer Kadans

Peter de Leeuw (WBO) 6 augustus 2018

Hoe ziet uw Buurtkamer Kadans eruit? De wijken Batadorp, Kantonnier en Wilhelminadorp krijgen een gezamenlijke buurtkamer in buurthuis...

Lees verder
Nieuwsbrief Kadans terug aan de buurt

Nieuwsbrief Kadans terug aan de buurt

Peter de Leeuw (WBO) 2 augustus 2018

Best, juli 2018 Buurthuis Kadans terug aan de buurt: Wijkbewoners uit Wilhelminadorp, De Kantonnier en Batadorp zetten er samen de schouders onder De handen gaan uit de mouwen om van buurthuis Kadans weer een...

Lees verder
Buurtbudget voor pluktuin Kadans

Buurtbudget voor pluktuin Kadans

Peter de Leeuw (WBO) 23 juli 2018

BUURTBUGET VOOR PLUKTUIN WBO is met een aantal zeer actieve bewoners uit Wilhelminadorp, Kantonnier en Batadorp bezig om een openbare pluktuin te realiseren in de tuin gelegen tussen buurthuis Kadans en de...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van WBO »