Menu

Praktijk De Inspiratie

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Soms ben je uit balans, zit je vast of loop je ergens tegenaan. Te lang ging je misschien wel te snel, ben je te druk en loop je jezelf voorbij. Je levensvreugde wordt overschaduwd door pijnlijke emoties en spanningen. Wie kent dat niet?

Jezelf voornemen het anders te doen werkt niet of onvoldoende. Je bedenkt dit immers met je brein. Daarin tellen de daaronder liggende gevoelslaag en ook je overlevingsmechanisme van veiligheid, je reptielenbrein genoemd, niet mee. We komen pas aan helder denken toe als we veilig zijn, ons minder druk maken over wat de ander van ons vindt.

Lichaamswijsheid

Ontmanteling van jouw patronen kun je dan ook niet alleen met je hoofd bedenken. Stress zit immers opgeslagen in je lichaam en kan al vanaf heel vroeg in je jeugd zijn ontstaan.  Je lichaam is de spiegel van wie je bent. Psychische problemen komen vaak via het lichaam tot uiting. Dit maakt het lichaam een krachtige ingang om inzicht te krijgen in je klachten.

Lichaamsgerichte psychotherapie

Om een duurzame verandering in je leven te ontwikkelen wordt met deze therapie op verschillende ‘lagen’ gewerkt; zowel cognitief/ verstandelijk, emotioneel als fysiek. Door naast het gesprek ook non-verbale communicatie, adem en beweging te benutten, wordt contact gemaakt met datgene dat zich in je lijf heeft vastgezet en mag vrijkomen.

Praktijk De Inspiratie

Wat zou je willen om een inspirerend leven te leiden? Ik kan je geen antwoorden geven, maar we kunnen wel samen kijken hoe je zelf jouw waarheid kunt vinden. En aangezien wij in dit deel van de wereld veel leven vanuit ons hoofd, is het een uitdaging meer contact met ons lijf te maken. Dat is wat ik je te bieden heb.

Voor wie?

Lichaamsgerichte therapie is voor volwassenen die nieuwe wegen willen bewandelen en bereid zijn te luisteren naar hun innerlijke stem. Patronen die uit het leven zijn gebannen, de schaduwen, zullen aan het licht komen, inzichten ontstaan en energie kan weer beter gaan stromen. Veel mensen hebben na afloop van deze therapie meer energie, denken helderder en leven meer vanuit hun kern. Ze functioneren beter en hebben een fijner leven.

Ben je benieuwd of heb je vragen, oriënteer je dan verder op de website https://praktijkdeinspiratie.nl of neem contact met me op.

 

Laatste berichten

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd door deze groep.