Opleiding Creatieve Therapie

Moolelo

Details

Vrijdag 18 januari 2019 van 10:10 tot 16:00 uur
Afgelopen

De SKB geaccrediteerde opleiding Creatieve Therapie leert je te werken met het expressieve en beeldende vermogen van de mens door gebruik te maken van creatieve en kunstzinnige werkvormen.

Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen enervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uitkomen. Of iemand komt er tijdens een creatieve cursus achter dat het creatieproces veel bij hem losmaakt. De opleiding Creatieve Therapie geeft je handvatten om mensen te helpen bij het doorwerken, ondersteunen, verwerken,ontwikkelen en leren omgaan met de uitdagingen vragen die zij tegenkomen in hun leven.

Tijdens de ervaringsgerichte opleiding wordt aandacht besteed aan hoe je kunstzinnige en creatieve werkvormen eenvoudig en doeltreffend kunt toepassen in je eigen praktijk. J e gaat zelf aan de slag met diverse kunstzinnige en creatieve werkvormen als: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven enfotografie. Hierbij staat niet het artistieke of esthetische aspect centraal,maar wat het werkstuk zegt in relatie tot de vraag (van de cliënt) en omstapsgewijs nieuwe perspectieven te ontwikkelen. 

Aan het eind van deze opleiding:

  • Heb je zelf een eigen kunstzinnig en creatief proces doorlopen, zodat je vanuit je eigen ervaring een cliënt kunt begeleiden.
  • Kun je cliënten begeleiden met verschillende kunstzinnige en creatieve technieken en heb je kennis van en inzicht in de werking van beeldende technieken en hun symboliek.
  • Kun je met behulp van beeldende middelen een innerlijk ontwikkelingsproces begeleiden.
  • Weet je hoe je innerlijke processen praktisch toepasbaar kunt maken.


Voor wie

  • (Toekomstige) coaches, counselors en therapeuten die zich willen ontwikkelen op het gebied van kunstzinnige en creatieve therapie en counseling
  • Trainers en docenten die creatieve werkvormen willen leren hanteren
  • Kunstenaars en creators die creatieve workshops geven en meer handvatten willen om te leren omgaan met wat er tijdens de workshops loskomt.
  • Supervisors, intervisiebegeleiders, GZ-medewerkers, HR medewerkers/managers, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, etc. Kortom mensen die met mensen werken en een ander perspectief willen leren inzetten in de praktijk


Kijk op de website voor uitgebreidere informatie, startdata en het inschrijfformulier. 

Heb je vragen, neem dan gerust met mij op.

Over de organisator

Moolelo
Als creatief en kunstzinnig coach/therapeut en docent combineer ik creativiteit met mindfulness en meditatie. Ik begeleid je vorm te geve...... Lees meer