PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

Wat is dementie? B.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Woensdagavond 23 oktober 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 23 oktober 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “  Wat is dementie? “.  Vanavond gaan we hierover in gesprek met een geriater: Leonie Klompe, werkzaam bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes waarbij de hersenen de informatie niet goed meer kunnen verwerken. Wat zijn de oorzaken van dementie en wat zijn daarbij de kenmerken? Wat kan er gebeuren gedurende de ziekte? En hoe ga je hier mee om?  Zijn er ook medicijnen of andere behandelingen mogelijk bij dementie? Voor de pauze worden deze vragen gesteld aan de aanwezige geriater Leonie Klompe en een collega geriater in opleiding en na de pauze is er ruimte om zelf vragen aan het tweetal te stellen.

 Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot,  is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. De volgende bijeenkomsten worden gehouden op  27 november ( Als het thuis niet meer gaat en opname in zicht komt ).

Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( Best  06 41546859 ), Diny Nooijen ( Son en Breugel 0499 473708 ) of Francien Dekkers ( Oirschot, 06 16677830) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio  de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.