Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Toepassen Hügel cultuurOp YouTube zag ik verschillende filmpjes waarop actieve tuiniers met hugel cultuur bezig gingen. Het leek me wel wat en daarom ook de eerste stappen gezet. 

Uiteraard op mijn manier... Je bent immers eigenwijs of je bent het niet... en ik ben het.

Wat ik heb gedaan, is een tweetal bakken gemaakt met pallethout.

Ik heb dat hout met wat plastic omhangen, zodat het wat langer mee zal gaan. Onder de bak heb ik worteldoek aangebracht. Daarmee hoop ik het onkruid van onderaf tegen te gaan. Ik heb de bakken overigens gemaakt omdat de tuin op dat punt heel erg nat is. Er ligt net onder de oppervlakte een vrijwel ondoordringbare leemlaag. Regen trekt dus niet weg en het blijft erg lang (te) nat voor veel productieplanten. (Ik heb een eetbare tuin)

Hieronder enkele foto's van het proces.

Ik heb één bak ramvol gelegd met hout en dat is dus een bak geworden met een forse bult.

In de tweede bak heb ik alleen een lage laag hout gelegd en deze bak is afgevuld met compost en tuinaarde tot slechts de rand. In deze bak heb ik ook direct daarna de aardbeienplantjes gezet. Die gaan in het voorjaar van 2020 voor de aardbeien zorgen.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.