PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

Shuffelen & Cutting Shapes bij JC TodoShuffelen is een dansstijl die al jaren geleden is ontstaan maar nog altijd springlevend is in modernere dansvormen. Misschien bekijk je wel eens een filmpje op Youtube om de bewegingen te leren maar niet bij iedereen lukt dat even goed. Daar kan je vanaf nu wat aan doen! Na een succesvolle eenmalige training onlangs in Todo kan je vanaf donderdag 19 maart aansluiten bij een wekelijkse training Shuffelen & Cutting Shapes.

Wat is Shuffelen?
Het shuffelen ontstond eigenlijk al eind jaren ’80 als “The Melbourne Shuffle”, vernoemd naar de stad in Australië waar deze dansstijl ontstond. Eerst in de underground dancescene maar het werd daarna ook opgepikt door een breder publiek. De bewegingen hebben van oorsprong een jazzkarakter maar na verloop van tijd kregen de bewegingen een steeds modernere vorm waardoor de jazzinvloed minder merkbaar werd.

Tegenwoordig zijn er ongeveer vijf frequent gebruikte bewegingen herkenbaar; de Shuffele T-Step, de Running Man, slides, spins en kicks. De muziek waar de beoefenaars origineel op dansten was vooral (minimal) house en hardcore-house in de jaren ’80 en ’90 en later ook trance. Tegenwoordig dansen we shuffle en cutting shapes op een breed scala van dancemuziek waaronder bijvoorbeeld hardstyle, hardhouse, trance, breakbeat, tribal house, retro, techno enzovoorts.

Wil je meedoen?
De pasjes en bewegingen zijn snel en lastig. Je vind op Youtube vele filmpjes waar je het ook van kunt leren, maar dat valt niet altijd mee. Daarom heb je vanaf donderdag 19 maart as. de kans om mee te doen met een wekelijkse training die wordt gegeven door de professionals van CUTTING SHEEPS uit Best. Kun je al wel shuffelen maar wil je nog meer trucjes leren? Of kun je nog niet shuffelen maar wil je het wel graag leren? Pak je kans en doe gezellig mee. Bovendien is het leuk om in contact te komen met mensen die dezelfde interesse hebben.

De deelname is de eerste twee keer gratis. Daarna wordt € 3,00 per deelname gevraagd. De trainingen zijn elke donderdag (behalve in schoolvakanties) van 19.30 tot 21.30 uur en is voor alle leeftijden toegankelijk. Wil je graag meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar stagiair Robin via  of bel naar Todo op 0499-460111.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.