Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Overleg Sociale KaartAanstaande maandagochtend heb ik weer een overleg over de Sociale Kaart. Nu zult u denken, wat is een Sociale Kaart? Ik had dat ook.

In feite gaat dat over sociale voorzieningen in Best. Het gaat over de bedrijven en instellingen die dit leveren. Het gaat dan om bedrijven in de domeinen wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen, bewonersorganisaties, maar ook medische voorzieningen, sport, huisartsen... Kortom het is veel breder dan je in eerste instantie zou denken en met een kaart heeft het weinig van doen.

Je moet je dan ook afvragen of een naam als  Sociale Kaart  wel zo goed gekozen is. De professionals en intimi begrijpen direct waar je het over hebt, de rest van Best heeft geen idee waar het dan over gaat.

We willen de vindbaarheid van de deelnemers in het sociale domein vergroten en daarvoor willen we wat mij betreft ook PleinBest gaan inzetten. Daarom zit ik er nu ook bij. Alle deelnemers in dat veld een pagina op Pleinbest en liefst ook dat ze regelmatig iets op de site plaatsen en dat ze ook de agenda gaan invullen. Ze doen namelijk heel veel, maar als je er niet rechtstreeks mee te maken hebt, dan zie je daar niet veel van.

Dan nog even over de naam Sociale Kaart. De Seniorenraad heeft het over de term Zorg- en Dienstenwijzer. Dat lijkt er al meer op.

Heeft u een idee voor een naam? Hoe zou het moeten heten om iedereen direct duidelijk te maken waar het over gaat? Je mag me je suggestie mailen op tom@lassing.nl.Deel dit bericht!

Reacties

Jos van Spelde
4 november 2018

Lastige opgave voor inwoners als je niet weet waar het over gaat. Lijkt mij mooie uitdaging voor organisaties om zelf te omschrijven wat ze doen en waarom en van daaruit een passende naam te bedenken.