Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Koken voor SulawesiOp zaterdag 10 november organiseert de Actieve Vrouwengroep in de Kadans in Best een benefietdiner voor alle inwoners. Ze hopen op 300 gasten. Twee weken eerder, op donderdagmiddag 25 oktober, kunnen ambtenaren en organisaties deelnemen aan een benefietlunch in Bestwijzer. Aanschuiven bij diner of lunch kan vanaf 15,- euro, maar meer schenken mag altijd. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving op Sulawesi. Bij deze ramp kwamen tot nu toe meer dan 2.000 mensen om het leven. Ruim 200.000 getroffenen hebben hulp nodig.

We moeten die mensen helpen!
 
Op de avond van 28 september hoorde Marini, net als vele anderen, het verschrikkelijke nieuws over de aardbeving op Sulawesi. Ze heeft veel vrienden die op het Indonesische eiland wonen.

“Toen ik hoorde dat Sulawesi was getroffen door een aardbeving en een tsunami stond mijn hart stil. De mensen zijn alles kwijt geraakt en dat doet heel veel pijn. Het is alsof mijn eigen familie is getroffen. Ik voel me machteloos en wil iets doen. We kunnen die mensen toch niet in de steek laten?”

Samen koken voor Sulawesi
 
Dat vinden de leden van de Actieve Vrouwengroep in Best ook! Marini is al vier jaar lid van de vrouwengroep. Vrouwen met verschillende achtergronden komen één keer per week samen. Ze bespreken wat hen bezighoudt, volgen cursussen, koken voor elkaar en helpen bijvoorbeeld met de administratie. Een hechte groep die nauw betrokken is bij de samenleving, in Best en daarbuiten. Daarom organiseren zijn een geldinzamelingsactie voor Sulawesi. Zij zetten één van hun talenten in om anderen te helpen. Zij koken voor Sulawesi!

Organisaties en inwoners bundelen hun krachten
 
Het diner staat symbool voor de solidariteit die de vrouwen voelen met mensen uit verschillende culturen. Het voorgerecht is naar Iranees recept, de hoofdschotel is een Indonesische rijsttafel en het toetje is een verrassing. Niet alleen de inwoners van Best helpen door lekker te komen eten. Lokale ondernemers sponsoren door voedingsmiddelen te doneren en Lumens en WBO stellen gratis de materialen en de ruimte beschikbaar. Stichting Hibiscus zorgt ervoor dat het geld op de juiste plek terecht komt. Deze organisatie biedt hulp aan kinderen in Indonesië op het gebied van primaire levensbehoeften zoals hygiëne en educatie.

Waar en wanneer?
 De lunch is op donderdag 25 oktober van 12.30 tot 13.30 uur in Bestwijzer, Zonnewende 173, 5683 AB, Best. Het diner vindt plaats op zaterdag 10 november van 18.00 tot 20.00 uur in Buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1, 5684 Best.

Aanmelden voor deelname
 Deelname kan vanaf 15,- euro per persoon. Meer geven voor het goede doel mag natuurlijk altijd. Betalen kan alleen contant bij aanvang van lunch of diner. Mensen kunnen zich opgeven bij het infopunt van WBO. Ze kunnen mailen naar infopunt@wbo.nl, of bellen: 0499-770110. Langsgaan bij Bestwijzer is een derde optie, Zonnewende 173, 5683 AB, Best. Geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 12:30 uur.


Deel dit bericht!

Reacties

Richard Bekkers
25 oktober 2018

Was super lekker. Die dames kunnen echt lekker koken! Bedankt voor dit mooie initiatief.