Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

In gesprek met... wethouder Stan van der Heijden (deel 3)Door Tom Lassing.Het gesprek werd op 3 januari 2019 gevoerd.

Dienstverlening gemeente Best

Gaat het goed met de dienstverlening van de gemeente?
Meestal wel, maar nog lang niet altijd. Helaas zijn er nog altijd terechte klachten over beloftes die worden gedaan over bijvoorbeeld terugbellen of de reactietermijn op een brief. Te vaak komen er klachten binnen over niet nagekomen afspraken. Dat moeten we in Best echt beter gaan doen.
Via deze weg wil ik de bewoners van Best ook nogmaals oproepen hun eventuele klachten ook echt door te geven, want alleen dan wordt duidelijk waar het probleem zit. Laat u als bewoner niets aan ons weten, dan kunnen wij als gemeente ons ook niet verbeteren. Het hoeft geen onwil van een ambtenaar te zijn, het kan ook procedureel structureel fout gaan. Geef ons de kans om dat te onderzoeken door het bij ons te melden als we het niet goed gedaan hebben.
Het gemeentehuis is telefonisch te bereiken op nummer140499
Mailen kan ook: info@gemeentebest.nlof via Whatsapp: 0622382449.

Gemeentehuis en de taken die daar plaatsvinden.
Een ander belangrijk onderwerp binnen de dienstverlening van de gemeente is het feit dat we met de nodige partijen gaan praten over het eventueel naar het gemeentehuis halen van de dienstverlening van BestWijzer. Ook wordt daarbij gekeken of andere organisaties en andere overheden eventueel spreekuur in het gemeentehuis kunnen houden.
Vanuit de organisaties in Bestwijzer is er geen onoverkomelijk bezwaar tegen een eventuele verhuizing naar het gemeentehuis. Wel is duidelijk dat er dan binnen het gemeentehuis een forse bouwkundige aanpassing gedaan moet worden. Zou het gemeentehuis dan te klein worden, dan is te overwegen om bepaalde administratieve onderdelen van het ambtenaren apparaat naar elders te verplaatsen. De begane grond zou in mijn ogen vooral een functie moeten krijgen voor het publiek, voor de inwoners van Best. Het gemeentehuis moet nog meer een huis voor de Bestse gemeenschap worden.
Ook hier kan het dus de komende jaren fors anders gaan worden. Onze intentie is vooral dat het ook fors beter gaat worden.

Volgende week over arbeidsparticipatie.

Deel dit bericht!

Reacties

Jos van Spelde
25 januari 2019

Ik vind dit een prima idee. Breng alle niet publieke functies onder in een ander gebouw. De A1 locatie van het gemeentehuis kan dan beschikbaar komen voor publieke zaken die toegang van inwoners vragen. Geef ook meer ruimte om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan zonder afspraak. Samen kunnen dan zaken besproken en bedacht worden voor een nog beter Best.