Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Eén adres voor alle vragenDe gemeente en Bestwijzer zijn een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om samen vanuit één adres de dienstverlening aan de inwoners te organiseren. Voor deze verkenning van beide organisaties trekken ze ongeveer één jaar uit. De begane grond van het gemeentehuis geldt als mogelijke toekomstige locatie. Vanuit hier kan wellicht alle dienstverlening aan de inwoners gezamenlijk aangeboden worden.

Eén adres voor dienstverlening

Enkele jaren geleden organiseerde de gemeente een brede enquête naar de dienstverlening. Hieruit kwam duidelijk de behoefte naar één plek waar de inwoner met alle vragen terecht kan. Op dit moment is de dienstverlening verspreid over Bestwijzer en het gemeentehuis. Dat zorgt er regelmatig voor dat mensen op het verkeerde adres staan. Een gezamenlijke locatie waar een bundeling van dienstverlening ontstaat kan die verwarring wegnemen. Voor vragen op het gebied van het sociaal domein, gemeentelijke dienstverlening of vragen die over de openbare ruimte gaan. Of en hoe we die dienstverlening kunnen bundelen, is wat we samen onderzoeken.

Laagdrempelige toegang

De huidige werkwijze zoals in Bestwijzer staat als voorbeeld voor de mogelijke toekomstige dienstverlening. Met een laagdrempelige toegang, ruimte voor een nieuwe manier van werken en ook mogelijkheden om andere inwoners te ontmoeten. Zo maken we het voor alle inwoners gemakkelijk en prettig. Een plek waar vele organisaties samen zitten en je als inwoner van harte welkom bent. Met jouw vragen of misschien gewoon voor een kopje koffie. In de loop van 2019 moet het onderzoek duidelijk maken of en hoe we deze samenwerking kunnen realiseren. Bij een positieve uitkomst duurt het nog enkele jaren voordat de plannen gerealiseerd worden.