Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Oef, milieustraatBij overlijden en verhuizen moet je in de gemeente Best even goed uitkijken.

Als de laatste bewoner van een huis komt te overlijden, dan hoort het zo te zijn dat de milieupas nog ene maand actief blijft. Let echter op, want bij de milieustraat weten ze dat niet. Daar kan het je overkomen dat nog op dezelfde dag de milieupas ingetrokken wordt. Laat dat je niet gebeuren.

Wat houdt dat in?

- Het intrekken van de milieupas houdt in dat u van die persoon geen spullen naar de milieustraat kunt brengen. Het pasje van die persoon is namelijk per direct ongeldig. Hoe dan? Zoals de medewerkster van het externe bedrijf ons telefonisch aangaf: U ziet maar wat u met de rommel doet...

En bedankt voor deze klantvriendelijke reactie...

Als je dus van buiten Best komt en de spullen van een familielid wilt afvoeren, dan heb je een serieus probleem, tenzij je dat binnen een maand na overlijden van de laatste bewoner van het adres doet EN de milieustraat medewerker de pas ongemoeid laat.

Wij hadden een iets andere situatie, namelijk een verhuizing. Dat is heel lastig... Zodra je uitschrijft van je oude adres, is je milieupas ongeldig en wordt deze ingenomen. Dat wisten we niet, dus een dag na uitschrijving stonden we dus met een volle en ook nog eens geleende aanhanger bij de milieustraat en de pas werd ingenomen.

Het was een geleende aanhanger, dus de meuk bij het gemeentehuis op de stoep donderen kwam even in ons op... Immers, wat nu, want de aanhanger moet leeg terug.

Gelukkig kenden we mensen met een pas, dus we hebben even een pas geleend en die persoon ziet dus ooit wel de 20 euro stortkosten in rekening gebracht worden. 

Dus bij verhuizen moet je enorm oppassen. Datum uitschrijving is datum laatste kans wegbrengen rommel. Ga je binnen Best verhuizen, dan heb je ook een probleem. Pas na je inschrijving in het nieuwe huis gaat het proces opgestart worden om een nieuwe pas aan te maken. Daar gaat even wat tijd overheen. Dus net als je rondom je verhuizing binnen Best veel rommel hebt, dan kan je in Best niet bij de milieustraat terecht... Dat is dus lekker geregeld!

En dan vinden ze het gek dat er steeds meer rommel in het buitengebied gedumpt wordt.

Dit moet echt anders geregeld gaan worden!