Pleinbest.nl

Inloggen of inschrijven

Klompenroute (2018)Klompen route

Vorige week weer eens een rondje gewandeld in het ochtend gloren. Maar waar loop je heen op een vroege zondag ochtend? Terwijl ik thuis vertrok viel mijn oog op een klomp bevestigd aan een lantaarnpaal, verdorie waarom niet weer eens de Klompenroute.

Langs ons mooie buiten gebied in de Vleut  via de Klaverhoekseweg, Hurkseweg, ringweg overgestoken richting Lage Vleutweg, Achterste Broekweg het rondje gewandeld. Voor de hele route omschrijving kun je kijken op: http://www.mooibest.com/klompenroute-de-vleut.html

Maar wat is hier nu mooi aan vraag je eigen af en dat  s ’morgens vroeg  om 06.30u. Wat dacht je van rond springende reetjes, spechten die op de bomen kloppen, mooie licht effecten ( zie foto ) van het opwaaiende stof van een nieuwsgierig paard. Als je geluk hebt kun je de edelherten spotten, achter langs de dierentuin wandelen waar de papagaaien je toeroepen, en vooral de rust wat de natuur uitstraalt.


Ook kun je nog wat leren tijdens de route in ons mooie buitengebied. Met behulp van bordjes worden op verschillende plaatsen informatie gegeven van wat er te zien is. Waarom staat dit stukje bos hier, waarom staan er af en toe auto’s op de afgelegen zandwegen, wat is er speciaal aan deze boerderij. Op al deze vragen kun je de antwoorden vinden op informatie bordjes.

Maar natuurlijk is deze route overdag ook leuk, je kunt hem met kinderen in gedeeltes lopen, bezoek aan de dierentuin, pannenkoekenhuis, kleine afbuiging maken naar de kapel. Eigenlijk bedankt aan Mooibest  voor de mooi uitgezette route.  En advies voor de lezer, ga hem een keer lopen, het is de moeite waard.