Gouden spoor: Komt de wolf naar Best?

Details

Donderdag 22 september 2022 van 11:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Raadhuisplein
Best, Best, Nederland

Na 150 jaar zijn wolven weer terug in Nederland. Kunnen we in de omgeving van Best binnenkort een wolf verwachten?

In maart 2015 werd voor het eerst in 150 jaar weer een wolf gespot, in het noorden van Nederland. Het leek meer een rondzwervende wolf dan een nieuwe inwoner. Maar in de jaren daarna volgden meer meldingen van wolven. Sinds 2018 zijn er twee wolventerritoria in Nederland, op de Veluwe. Daar zijn in 2019 en 2020 welpen geboren. Inmiddels zijn wolven ook in Limburg te gast; in de omgeving van Weert houdt zich een solitaire wolf op. Komt de wolf ook naar de omgeving van Best?

Dat roept meteen een boel vragen op: Waarom verdwenen ze? Waarom zijn ze nu weer terug? En passen ze wel in Nederland? Op deze vragen zoeken we het antwoord tijdens deze interactieve lezing, verzorgd door Jan Ackermans, voorzitter van IVN Best.

We beginnen met een kort filmpje met allerlei informatie over de wolf. Aan het einde van de ochtend sluiten we af met een spannende quiz. Daarnaast is er ook algemene informatie over het IVN Best te verkrijgen tijdens deze bijeenkomst. Wist je bijvoorbeeld dat er een Edelhertenroute is uitgezet?

Gouden spoor
Deze maandelijkse informele ontmoetingen bij de Bibliotheek Best zijn gezellig en elke keer weer anders. Niets moet, gewoon aanwezig zijn is voldoende. Heb je zin in een gezellig uurtje en een kop koffie? Meld je dan aan! Je bent van harte welkom.

Over de organisator

Marian Rombouts
Werkzaam bij Bibliotheek Best.... Lees meer