Details

Donderdag 23 juni 2022 tussen 19:30 en 21:30
Afgelopen
Willem de Zwijgerweg 150, Best

Best Duurzaam verkent de mogelijkheden en nodigt u uit om mee te denken.

Het is een verrassend eenvoudige oplossing om langdurig warmte op te slaan: graaf een grote kuil, laat deze vollopen met water en warm dat gedurende de zomer met behulp van zonnecollectoren op. Vrijwel de hele winter kan de buffer als die maar groot genoeg is een of meerdere woningen of een bedrijf van warmte voorzien. Seasonal Thermal Energy Storage (STES) noemt Hocosto-directeur René Geerts zijn oplossing. 

Misschien is deze techniek ook in Best geschikt om toe te passen? Best Duurzaam organiseert daarom op 23 juni een Duurzaam Avondje in het Heerbeeck College. Kom meedenken en meepraten over dit onderwerp. Samen weten we veel!

Leren van ervaringen elders

Her en der in Nederland lopen pilotprojecten ‘aardgasvrije wijken’. De hierboven omschreven techniek is inmiddels op verscheidene locaties geïnstalleerd, o.a. in de Pilot Aardgasvrije wijken in Nagele. In Best kunnen we leren van de ervaringen elders. René Geerts komt vertellen over deze ervaringen en Bestenaren kunnen 23 juni leren en meepraten over mogelijkheden in Best. 

 Speciaal aanbevolen voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) van appartementencomplexen in Best

De Hocosto oplossing is zeker interessant voor appartementencomplexen. Door de compacte bebouwing kan de opgeslagen warmte relatief efficiënt aangewend worden. VVE’s worden dus van harte uitgenodigd om mee te denken op 23 juni. Ook is deze techniek toegepast in z.g. hofjes; een cluster van woningen rondom een centraal grasveld. Ook voor dit type woningen geldt; kom meedenken en meepraten!

Aanmelden via www.bestduurzaam.nl/activiteiten

Donderdag 23 juni Aula van het Heerbeeck College, Best.
Inloop met koffie vanaf 19.30 uur, start presentatie 20.00 gevolgd door uitwisseling van ervaringen en gedachtenwisseling. 

 

Over de organisator

Best Duurzaam
Vanuit onze coöperatie werken inwoners van Best samen aan het concreet maken van duurzaamheid: energie opwekken, duurzaam autorijden, een...... Lees meer