Details

Zaterdag 23 april 2022 tussen 13:15 en 16:30
Afgelopen
Kiosk
Dorpsplein, Best, Nederland

Op 23 april organiseert PleinBest.nl ter ere van het vier jarig bestaan van dit platform een fietstocht langs bijzondere plekken in en rondom Best. Adrie Brands de gids van het IVN zal onderweg interessante verhalen vertellen over de gebieden waar we doorheen fietsen.

We vertrekken klokslag om 13:30 uur van af de Kiosk in het Centrum van Best en zullen tijdens de tocht een pauze inlassen waarbij we een gratis drankje nuttigen.
We fietsen eerst naar Aarle – zeg maar Aorzel – waar Adrie vertelt over het ontstaan en de ontwikkeling van deze van oorsprong boerengemeenschap, waarvan het landschap nog niet verpest is door ruilverkavelingen. Daarna steken we over naar de Heikant en de ruigere natuur van de Aarlese Heide.
 Verder fietsend vertelt hij over het ontstaan van het Batadorp en het Wilhelminadorp. Dan gaat het verder naar het heide- en bosgebied tussen Best en Son waar we stil staan bij de gevechten die hier gedurende WO II hebben plaatsgevonden en het verhaal van Joe Mann en het monument dat ter zijner ere is opgericht. Van daaruit komen we uit bij de Vleut, waar hij uitleg geeft over de ontginningen die er vanaf 1900 hebben plaatsgevonden en de ontwikkeling van de natuur ten noorden daarvan. Na ongeveer 3 uur komen we weer terug in het Centrum. 

Het maximaal aantal deelnemers aan deze fietstocht is 20. Voor de veiligheid onderweg, dragen we een fluorescerend veiligheidshesje. 

Datum: 23 april 2022, vertrek 13:30 uur, vanaf kraam bij de Kiosk op het Dorpsplein Centrum Best 

Verzamelen:13:15 uur melden bij de kraam, daar wordt de BORG contant terug gegeven en u krijgt een consumptiebon voor bij de pauzeplek. 

Kosten/BORG: € 5.00 p.p.   

Inschrijven en borg betalen: vóór 20 april via  

Vermeld je voor en achternaam, je 06 nummer en dat het om de FIETSTOCHT gaat.

 

Over de organisator

Buurtverbinders PleinBest
De buurtverbinders zijn een groep enthousiaste Bestse vrijwilligers die het PleinBest.nl beheren en verbindingen leggen tussen bewoners o...... Lees meer