Details

Zaterdag 23 april 2022 tussen 13:30 en 16:00
Afgelopen
Vleut
Best, Nederland

Op 23 april organiseert PleinBest.nl ter ere van het vier jarig bestaan van dit platvorm een wandeling door de natuur in de Vleut . Jeroen Appeldoorn de gids van het IVN zal onderweg interessante verhalen vertellen over de Vleutse Kampen waar we doorheen wandelen.

Dit landschap bestond uit kleine percelen, omheind door een sloot of heg, een houtwal of een rij populieren. Kamp stamt van het Latijnse woord campus, dat vlak of afgegrensd veld betekent. In de benamingen Vleutse Kampen en Molenkampen is het deels bewaard gebleven landschap terug te vinden.

Er zijn in dit gebied, deels aangeplante, percelen met beuk, zomereik, berk, populier, fijnspar en de in het voorjaar heerlijk geurende acacia. De beuk is de meest majestueuze van allemaal. In het voorjaar staan hier paarse en witte dovenetels, fluitenkruid, paardenbloem, braam en het onverwachte heggendoornzaad.

In dit gebied komen vossen, konijnen en insecten voor. Sinds enkele jaren is het ook leefgebied van de das. Er komen bos- en weidevogels voor zoals boomklever, gaai, geelgors, mees, buizerd, zwarte specht, roodborsttapuit en een enkele patrijs. Zelfs de nachtegaal is hier gehoord.

Na ongeveer 2 ½ uur en 5 km wandelen hebben we nog een nazit bij BestZOO om nog wat na te praten onder het genot van een gratis drankje.

Het maximaal aantal deelnemers aan deze wandeling is 20. 

Datum: zaterdag 23 april 2022, om 13:00 uur melden bij de kraam bij de Kiosk op het Dorpsplein Centrum Best. Daar wordt de BORG contant terug gegeven en u krijgt een consumptiebon voor bij de nazit bij BestZOO.

Start wandeling: 13:30 uur vanaf een parkeerplek in de Vleut, Adres wordt na melden bij de kraam doorgegeven. 

Lengte en tijdsduur: 5 km en 2 ½ uur 

Kosten/BORG: € 5.00 p.p. 

Inschrijven en borg betalen: vóór 20 april via  

Vermeld je voor en achternaam, je 06 nummer en dat het om de WANDELING gaat.

Over de organisator

Buurtverbinders PleinBest
De buurtverbinders zijn een groep enthousiaste Bestse vrijwilligers die het PleinBest.nl beheren en verbindingen leggen tussen bewoners o...... Lees meer