PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

De Koning van Katoren


  • zondag 16 februari 2020
  • Tussen 00:00 en 23:59
  • t Tejaterke, Max de Bossustraat 1, 5684 CG Best
  • Dagelijks tot en met 16 februari 2020

Beleef het mee in deze echte familievoorstelling voor het hele gezin en vraag je opa en oma ook mee!

Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door drie zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen steeds iets dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Ondertussen wordt hij verliefd op Kim, de dochter van de burgemeester. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken. Verslaat Stach de Draak van Smook? Is hij slimmer dan de tovenaar van Ekilibrië? Hoe krijgt hij de bestuurders met de schuifelende kerken van Uikemene bij elkaar? En hoe bevrijdt hij Afzette-Rije van de gemene Tara’s?

Maar pas op voor de stenen stoel Stach! Er hangt een bordje bij: “Wie deze stoel beklimt zal zeker sterven…”

Koning van Katoren is een jeugdboek van Jan Terlouw uit 1971. Het boek is bekroond met de Gouden Griffel en diverse buitenlandse prijzen.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.