Lezing Dye van Best over Bevrijding van Best

Details

Woensdag 2 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Hoofdstraat 43, Best

LEZING OVER SCHOTSE BEVRIJDERS VAN BEST

Op woensdag 2 oktober 2019, 20.00 u in de grote zaal van de Prinsenhof organiseert de Erfgoedvereniging Dye van Best de tweede lezing over de bevrijding van Best, nu 75 jaar geleden.

De lezing gaat specifiek over de periode vanaf 20 september tot en met 24 oktober 1944. Eenheden van vooral de 15e Schotse Divisie hebben gevochten in het centrum van Best en rondom de steenfabriek de Leeuwerik. Uiteindelijk bevrijdden zij op 24 oktober 1944 Best en zijn doorgestoten naar Oirschot.

De lezing wordt met veel beeld- en kaartmateriaal ondersteund. De entree is gratis.
Inleiders zijn:

Bas van Hoof (60 jaar) is geboren en getogen in Best en als kolonel bd der Cavalerie sinds enkele jaren specifiek geïnteresseerd in de geschiedenis op en rond WO II in Zuidelijk Nederland en verzorgd groepsrondleidingen als gids.

Tom Peeters (36 jaar) is geboren en getogen in Best. Sinds zijn jeugd verslingerd aan Geschiedenis. Gespecialiseerd in operatie Market Garden. Vanuit zijn onderwijsachtergrond altijd gemotiveerd kennis te delen over deze operatie. Doet dit via traditionele en moderne kanalen en organiseert herdenkingsactiviteiten vanuit stichting Remember September 1944.

Christian Dijkhuizen (38 jaar) geboren en getogen in Best. Sinds zijn jeugd is zijn interesse voor met name de bevrijding van Best en operatie Market Garden al vroeg gewekt. Hij is lid van stichting Remember September 1944. Via onder andere die stichting trachten hij door het realiseren van monumenten, het organiseren van tentoonstellingen en het geven van lezingen de geschiedenis levendig te houden.

Over de organisator

Ad van de Wiel
Ad heeft nog niets over zichzelf geschreven.