PleinBest.nl

Inloggen of inschrijven

Trefpunt NAH BestTrefpunt NAH is bedoeld voor volwassenen
met niet-aangeboren hersenletsel en hun partners.

Heb je belangstelling? Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom. Deelname is gratis. Koffie en thee is voor eigen rekening.
INLOOP VANAF 19:00

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een hersenbloeding of -infarct (CVA), een hersentumor, een ziekte, langdurig zuurstoftekort. Het kan ook het gevolg zijn van een trauma, zoals een ongeval of geweld.
Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere; voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

Wat NAH met je doet

Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. Hersenletsel heb je nooit alleen!

Naast zichtbare lichamelijke gevolgen, zoals verlamming en evenwichtsproblemen, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn: vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid, verandering in karakter en gedrag, problemen met begrip en
gebruik van taal (afasie), ontremming (op allerlei gebied) en seksuele problemen.

Herkenning, erkenning en begrip

Vooral de onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn nog te weinig bekend. Mensen met NAH stuiten dan ook vaak op onbegrip.

Bij Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent.

Dat helpt, samen bereik je meer!

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.