Trefpunt NAH Best

Trefpunt NAH Best

Details
Dinsdag 4 mei 2021 tussen 19:30 en 21:30
Afgelopen
Max de Bossustraat 1, Best
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 1de dinsdag tot en met 3 augustus 2021

Vanwege Corona maatregelen zal Trefpunt NAH voorlopig alleen met aanmelding vooraf plaatsvinden.  Wilt u een avond bijwonen van Trefpunt NAH meldt u dan aan via:  Wij nemen dan contact met u op om u uit te leggen hoe deze aanmelding in zijn werk gaat.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een beroerte, een hersentumor, een ziekte of langdurig zuurstoftekort. Het kan ook het gevolg zijn van een ongeval of geweld. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere; voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

Breuk in de levenslijn

Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen, zoals verlamming, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn: vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid, verandering in karakter en gedrag en problemen met begrip en gebruik van taal (afasie). NAH is een chronische aandoening, je moet leren leven met de beperkingen. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. Hersenletsel heb je nooit alleen!

Herkenning, erkenning en begrip

Vooral de onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn nog te weinig bekend. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel stuiten dan ook vaak op onbegrip.

Bij Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. De begeleiding is in handen van ervaringsdeskundigen, mensen die zelf niet-aangeboren hersenletsel hebben en al flinke stappen hebben gezet in hun verwerkingsproces. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. Dat helpt, samen bereik je meer! 

Waar en wanneer?

Trefpunt NAH vindt plaats in ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1, Best. Iedere eerste dinsdag van de maand, van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op met het Zelfhulp Netwerk in Bestwijzer, tel. 06 - 195 193 21 of loop vrijblijvend binnen, Zonnewende 173. Een e-mail sturen naar kan ook.

Over de organisator
Trefpunt NAH Best
Iedere 1e dinsdag van de maand van 19:30 tot 21:30 is er een lotgenotencontact voor mensen met NAH en hun partners Niet-aangeboren herse...... Lees meer